PV-panelen

Een zonnepaneel zet zonne- energie op een duurzame wijze om in elektriciteit.

Het duurzaam opwekken van energie gaat in huishoudens een steeds grotere rol spelen. Duurzaam energie opwekken met behulp van PV-panelen, ook wel bekend als zonnepanelen, is hier een vorm van. PV is een vakterm die vaak gebruikt wordt en is een afkorting van ‘Photo Voltaic’. Een zonnepaneel zet zonne- energie op een duurzame wijze om in elektriciteit. Het gaat hierbij om gelijkstroom, wat niet direct bruikbaar is in je woning. Hiervoor is de omvormer, die de opgewekte energie omzet naar wisselstroom.

 

Qua zonnepanelen zijn er verschillende soorten en merken, ieder met zijn eigen voordelen. Zo zijn er merken zoals DMEGC, REC en SolarEdge.

 


DMEGC

Een van de grote voordelen van DMEGC is dat ze de productie van de cellen voor de zonnepanelen in eigen beheer hebben. Er worden vier keer meer cellen geproduceerd dan nodig is, zodat alleen de beste cellen gebruikt worden voor in de panelen. Het voordeel hiervan is dat ze de hele productielijn kunnen monitoren, borgen en optimaliseren. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer een paneel meegaat. En dat is beter voor het milieu en voor degene die in het paneel geïnvesteerd heeft!

 

Voordelen:

  • constante kwaliteit,
  • echt zwarte cellen,
  • focus op duurzaamheid.

REC

Voor de zonnepanelen van REC worden andere celtypes gebruikt, namelijk N-type HeteroJunction (HJT). Hierdoor is er sprake van minder degradatie dan bij traditionele PV-modules en is de temperatuur coëfficiënt beter waardoor het verlies op warme dagen lager is dan een conventioneel paneel. De REC Alpha series panelen bieden tot wel 20% meer vermogen dan andere panelen en hebben een productgarantie van 20 jaar die uit te breiden is naar 25 jaar. Daarnaast hebben de panelen een hoge esthetische waarde.

 

 

SolarEdge

De monokristallijne zonnepanelen van SolarEdge zijn voorzien van en een geïntegreerde power optimizer voor meer vermogen uit elk paneel. De panelen zijn leverbaar in full-black of white backsheet en uitgevoerd met een zwart frame. De SolarEdge smart modules hebben 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. 

 

Omvormers en power optimizers van SolarEdge

Met de omvormers en power optimizers van SolarEdge haal je maximaal vermogen uit je zonnepanelen. De power optimizers zorgen ervoor dat elk paneel optimaal presteert en met het monitoringsplatform houd je de prestaties van je systeem gemakkelijk in de gaten. Het SolarEdge systeem kun je in de toekomst in alle vrijheid uitbreiden met bijvoorbeeld smart home oplossingen of een thuisaccu.

 

Voordelen:

  • maximaal vermogen uit je zonnepanelen,
  • gratis monitoring via PC, tablet of smartphone,
  • gemakkelijk uit te breiden.
PV-panelen mei 2022
PV-panelen mei 2022
PV-panelen mei 2022
PV-panelen mei 2022