PVT-systemen

Volthera, dé twee-in-een oplossing

Wil je je woning verduurzamen en/of besparen op de gas- en elektriciteitsrekening? Een PVT-systeem biedt hiervoor de oplossing. Met een PVT-systeem wek je op een duurzame manier stroom én warmte (thermische energie) op. Dit systeem is namelijk een zonnepaneel en thermische collector in één. Achter de panelen zijn collectoren bevestigd, waarin een mengsel van water en glycol is verwerkt, die energie onttrekken uit de buitenlucht én het zonnepaneel. Doordat de bron voor de warmtepomp zich achter het paneel bevindt, heb je een stille en onzichtbare oplossing! En het dak krijgt zo ook een dubbelfunctie waarmee zowel op de elektriciteitsrekening als op de gasrekening bespaard kan worden.

 

All-electric systeem

Nieuwbouwwoningen mogen niet meer op het gasnet aangesloten worden. Er zal daarom gezocht moeten worden naar een alternatief voor het verwarmen van de woning en het tapwater. Het all-electric PVT-systeem is hiervoor ideaal.

Niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande woningen kan het all-electric systeem toegepast worden. Let er wel op dat bestaande woningen hier nog niet altijd direct geschikt voor zijn, maar met een aantal aanpassingen wel geschikt gemaakt kunnen worden. Zo moet de woning goed geïsoleerd en tocht en kier dicht zijn. Ook de aanwezigheid van lage temperatuurverwarming als hoofdverwarming is een vereiste. Denk hierbij aan vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

 

Componenten Volthera systeem

Het PVT-systeem is een compleet pakket dat bestaat uit de volgende componenten:

  • PVT-panelen,
  • een Vaillant warmtepomp,
  • een SolarEdge omvormer,
  • indien gewenst PV-panelen,
  • een boilervat, 
  • montagesysteem.